Flexrooster-vo

Flexscholengroep

Publicatie flexrooster 2016

 

In november 2016 is een artikel verschenen over het Flexrooster en het Flexmodel in het magazine van de VO-Raad. In dit artikel is ruimschoots aandacht besteed aan de werking van het Flexrooster door met name leerlingen en docenten aan het woord te laten omdat zij de dagelijkse ervaring hebben met de werking van het Flexrooster. In het artikel komt duidelijk naar voren hoe de docenten het verschil tussen het oude rooster van 7/8 keer lessen van 50 minuten hebben ervaren ten opzichte van het nieuwe model met 3 of 4 lessen per dag.

Naar aanleiding van dit artikel hebben meer dan 130 scholen belangstelling getoond voor het Flexrooster. Een aantal scholen heeft het Laurens Lyceum bezocht en er is voorlichting gegeven over de werking van het Flexrooster aan scholen en docententeams.

Tijdens zo'n bezoek ervaren de collega's van de andere scholen hoe de leerlingen gebruik maken van het Flexrooster.
In februari 2017 heeft het televisieprogramma Nieuwsuur een item gewijd aan de kansen ongelijkheid binnen het onderwijs. In deze uitzending is ook het Flexmodel getoond. Er zijn ouders die de diensten van een kostbaar huiswerk-instituut kunnen betalen en er zijn ouders die dat niet kunnen betalen. Het Flexmodel biedt alle leerlingen gelijke kansen en gelijke onderwijskundige ondersteuning.


http://www.vo-raad.nl/nieuws/huiswerkbegeleiding-op-school-als-alternatief-voor-dure-huiswerkhulp